laden...
 

"Travel is the only thing you buy that makes you richer!"

Welkom op mijn weblog!

In het najaar van 2007 ben ik aangenomen bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij, hierna te noemen als "Maatschappij X". Inmiddels ben ik overgestapt naar een grotere luchtvaartmaatschappij is vlieg ik de hele wereld over. Op deze weblog vinden jullie mijn eerste ervaringen tijdens de selectieprocedure, initial, de vluchten die ik heb gemaakt maar ook mijn vakantie verhalen!

Liefs Daisy
Een maandje geleden heb ik besloten om mijn meisjes droom te laten uitkomen, Stewardess worden!!

 

De sollicitatiebrieven zijn inmiddels de deur uit... Heb gesolliciteerd bij alle grote luchtvaartmaatschappijen van Nederland en 1tje in Belgie, maar natuurlijk heeft ieder zo zijn voordeel...

 

Als snel werd ik uitgenodigd voor een gesprek bij uitzendbureau Unique, zij verzorgen de sollicitaties van Transavia... Zo even alles weer invullen en een testje maken, dan de arbeidsvoorwaarden... Hmm.. Alleen een seizoencontract? Neeh, sorry dat zie ik niet zitten... Jammer, op naar de volgende!!

 

Vorige week kreeg ik een telefoontje van Arkefly Belgie... even een gesprekje en toen een test in het engels, jah dat gaat zeer goed, maar toen, het frans.. "tsjah voor een nederlander spreekt gij misschien goed frans jah, maar voor ons is het helaas niet voldoende", ooh euh jah jammer dan... "Mocht ge goed geoefend hebben kunt ge ons altijd terug bellen voor een 2e kans"... Okeej bedankt, maar dan toch liever niet... Ook dit betrof namelijk een seizoenscontract!

 

Vorige week had ik dan eindelijk een email dat ik was uitgenodigd voor de eerste selectieronde van de "kleine blauwe"! Helemaal blij natuurlijk, via internet kon je jezelf in plannen! Vandaag was het dan zover... Om 04.00 vanacht ging de wekker, alle spullen lagen al klaar en om 04.45 zat ik dan ook startklaar in de auto... Je weet natuurlijk maar nooit wat je tegenkomt van files en dergelijke... En jah om 08.00 was ik gearriveerd op de plaats van bestemming, het KLM vergadercentrum... euhm.. jah dan maar even naar Schiphol Plaza, even broodje eten, ff winkelen en weer terug.. Om 10.00 moest ik aanwezig zijn, maar ik was er al om 09.30... Heel erg spannend! Er zaten nog een aantal meisjes en een jongen te wachten.. Allemaal verhaaltjes, want sommige werkten namelijk al in de lucht!

Even na tienen kregen we een presentatie van een Stewardess over de arbeidsvoorwaarden, roosters, werktijden, uniformen en natuurlijk de bestemmingen waar op gevlogen wordt!! Heel erg intressant, maar gelukkig had ik het meeste al via internet kunnen vinden... Goed voorbereid zeg maar..

Na de presentatie werd iedereen apart geroepen door een selecteur... Ik had een jonge vrouw die heel erg aardig was en me goed op mijn gemak stelde! Ze vroeg vanalles over mijn opleidingen en werkervaring.. Op de helft ging het gesprek over in het engels en ook dit was geen probleem! Het ging heel erg goed allemaal...

Ze zei dat ze zeer enthousiast was en dat ik gelijk door was naar de 2e ronde, helaas was er dezelfde middag geen plek meer... Ooh jammer... Dinsdag a.s. om 13.00 uur... Als alles dan goed gaat kan ik hopelijk in December of Januari met de INI beginnen!

 

Groetjes Dais
Typ de code uit het plaatje hierboven over. Zo houden we spammers tegen
Smile Wink Cool Razz Confused Shocked Huilen redface

Hans Bogaerts

Geplaatst op 4 december 2016

Sonja Schwarz

Geplaatst op 3 augustus 2013

Hai Daisy
Waar precies op internet kan ik alles vinden over stewardess.
Ik wil namelijk ook goed voor de dag komen.
Groetjes van Sonja

Rochana

Geplaatst op 6 maart 2013

heeyy , ik ben 13 en wil ook heel er graag stewardess worden lijkt me heel erg leukk.

michelle

Geplaatst op 15 mei 2012

heey,

toffe site :p ik ga later ook stewardess worde ;)

derya

Geplaatst op 4 november 2011

so so ik ga ook later stewadesse worden ik ben nog 11 jaar

Voorbeeld sollicitatiebrief

Geplaatst op 24 juni 2011

Op http://www.voorbeeld-sollicitatieb rief.net is er een goede ebook te vinden over succesvol solliciteren. Plus diverse links voor tips en adviezen.

Succes allemaal!

Richelle

Geplaatst op 11 mei 2011

Hey Daisy

Ik heb woensdag 29 juni een gesprek.. ook bij KLM en ben ook zenuwachtig. Nog tips waar op gelet moet worden?? :)
stoer van deze sitee!!

Groetjes Richelle

Eden

Geplaatst op 5 april 2011

Hallo,

Ik heb aanstaande donderdag een gesprek. Heb je nog tips voor mij waar ik echt op moet letten?

Ik ben zo zenuwachtig!!!

groetjes Eden

Angelica Tillemans

Geplaatst op 16 maart 2011

Lisa

Geplaatst op 4 maart 2011

Hallo Daisy.

Ik heb een werkstuk over stewards.
Ik heb er een interview voor nodig, ik wou vragen of je een paar vragen wilt beantwoorden dat zou ik heel erg fijn vinden.
Ik heb binnenkort ook een spreekbeurt.

Alvast bedankt groetjes Lisa Munsters.

Ps: Dit is mijn e-mail : lisa1928@live.nl, als je mijn vragen wilt beantwoorden.

jessica bakker

Geplaatst op 1 maart 2011

hoi,
mag ik vragen wat er gezegd of verteld wordt in het engels en wat ik kan verwachten?.
en of je ook gewoon in een nette broek kan solliciteren en niet in een mantelpak??.

groetjes,
jessica

Ramona

Geplaatst op 17 januari 2011

Bedankt voor het delen van je verhaal. Een vriendin van mij wil ook stewardess worden. Ik heb haar meteen over deze pagina van jou verteld. Een website waar ook handige informatie op staat over stewardess opleidingen is http://www.stewardessopleiding.inf o

Groetjes,

Ramona

karen

Geplaatst op 18 december 2010

hey daisy

echt super dat je dit allemaal hebt opgeschreven!
ik zou heel graag stewardess worden en ben hiervoor al een hele tijd op het internet aan het zoeken.
kan je mij misschien even vertellen wat voor opleiding ik moet volgen hiervoor, of dat ik gewoon mijn sollicitatie moet opsturen en dan opleiding volgen bij de maatschappij zelf??

kan je mij daarvoor een mailtje sturen, ik zou super graag wat meer daarover weten.

danku!!

groetjes
karen

Sarah

Geplaatst op 6 november 2010

Hoi als ik van u mag even een berichtje sturen zeg maar.
ik wil later ook stewardess worden maar wat moet je dan doen om stewardess te worden welke opleidingen enz..en wat is of jullie dagplanning als stewardess leuk om dat te horen dat overtuigd mij om zeker te zijn vriendelijke groeten.
Ps.stuur dit berichtje naar mijn email:sarah_tje_@hotmail.com
tot dan!

Danique

Geplaatst op 29 augustus 2010

Hey Daisy,
Leuk je website!
Ken je het boek Effe Krabbelen in the air? Heeft een familielid van mij ontworpen. Daar kun je al je ervaringen van vluchten in bijhouden! En bestemmingsinformatie!
groetjes,
Danique

www.effekrabbelen.nl

sky

Geplaatst op 24 augustus 2010

hoi hoi,
leuk dat je dit allemaal op de site zet.
ik een vraagje want ik wil ook heel graag stewardess worden
maar op dit moment nemen ze nergens meer mensen aan.
ik vroeg me waar jij al je sollicitaties hebt heen gestuurd.
en of het open of gerichte sollicitaties waren.
ik hoop dat ik een reactie krijg.

groetjes

Sjash

Geplaatst op 22 augustus 2010

fawza

Geplaatst op 11 augustus 2010

hoi daisy,, heel mooi verhaal hoor,, best wel spannend,, ik heb een paar vragen.. ik heb ontzettend veel interesse in het worden van een stewardess.. ben immidels al 22 en ben 1.58 m lang.. het is echt mijn droom baan om dat te worden en nu zal ik ervoor gaan,,welke opleidingen moet ik zo precies volgen en watzijn de vereisten.. wat kan k allemaal doen,, ow ik woon in suriname maar ik wil voor klm werken,,lijk me echtgaaf hoor..talen volg ik nu op dit moment.. ik heb een algeronde vwo diploma met de vakken wis ,natuur, scheikunde,,biologie,, best wel een hinderlijk vakkenpakket maar talen leer ik wel snel.. nu wil ik helemaal ervoor gaan... wat kan ik allemaal doen.hoe jong moet je zijn om ermee te kunnen beginne,, kan je me aub maile. bedank voor je tijd,, groetjes,, doei..

Makosja

Geplaatst op 27 juli 2010

Hallo Daisy

Ik ben erg geintereseerd in het werk als stewardess. Hellas heb ik geen opleiding in die richting gedaan. Wel 7 jaar als politieagente gewerkt. misschien kan ik toch met een paar cursussen of ene of de andere korte opleidingen toch tot mijn droombaan te komen.
zou jij mij wat adviezen willen geven waar ik moet gaan informeren, zoeken, bellen ezv?
Alvast bedankt en geniet van je wereld baan!!!
Gr. Makosja

sevgi

Geplaatst op 11 juli 2010

hallo daisy ik heb een vraagje, welk opleiding moet je volgen om stewardess te worden, stewardess worden is mijn GROOTSTE DROOM.en welk richtig moet je volgen? kan je stewardess worden als je beroeps volgt? ik hoop dat je een antwoord stuurt alvasts bedankt

emma

Geplaatst op 30 mei 2010

Wat leuk dat je dit er allemaal op zet!
ik ben 13 en wil graag stewardess worden later!
Dan is het dus wel leuk om dit allemaal te lezen!
groetjes.

Burak

Geplaatst op 21 mei 2010

Ik ben zelf Steward ik vind echt heel leuke baan echt gezellig .. maar niet voor altijd... jij heeft geen prive leven dat is echt niet leuk! maar echt gezellig collega s... :)))

pina

Geplaatst op 17 april 2010

Wat een leuk verhaal!
Zelf ben ik ook opzoek naar een luchtvaartmaatschappij waar ik een stewardess-training kan volgen.
Alleen zit ik met 1 minpunt: mijn lengte!
Ben nl zelf 1m 53. En ik zie dat bij de meeste maatschappijen de minimale lengte 1m58 is.
Zou ik me hierdoor laten ontmoedigen? Want ik wil het zooo graag!
Veel succes Daisy!

mirella

Geplaatst op 29 maart 2010

hallo Daisy,

Wat een leuke site heb jij!
Ik ben een vrouw van 36 jaar en wil nu, na mijn topsportcarriere toch heel graag stewardess bij de KLM worden. Ik weet natuurlijk van de personeelsstop, maar ik wil er snel bijzijn indien ze toch weer besluiten te gaan werven. Kun jij me hierover iets vertellen of tips geven?

Groeten Mirella

mina

Geplaatst op 23 maart 2010

hallo daisy,,

ik wil graag stewardess worden, maar ik vroeg me af welke opleiding en niveau nodig zijn.... zelf heb ik niveau 4 al... (ik doe havo , maar denkt dat ik ga zakke.... en wil 5e niet op nieuw doen ) maar verdient het wel beetje goed?? kun je me een beeld geven van wat er allemaal gaat gebeuren wat je te verwachten staat enz..?
ik ken iemand die iemand anders kent en zij wil mij wel aannemen;p maar moet je bepaalde talen goed kennen... kun je me wat meer vertellen aub??
en kun je misschien als stewardess omhoog stromen dat je steeds hoger komt ,, en ga je dan ook beter verdienen ?????

mvg X

Naomi

Geplaatst op 21 maart 2010

hoi daisy.

Ik ben Naomi en ik ben 14 jaar ik zit nou op de groenecampus richting toerisme. Het is een erg leuke school, maar ik wil graag stewardess worden. Ik doe het niveau Kader en ik wil graag weten welke niveau je nodigt hebt om deze opleiding te volgens en wat dat verdient. Ook wil ik weten welke scholen er in de regio noord-braband zijn. Want ik heb alles opgzocht en kon niks hier over vinden. Ik wil heel graag een opleiding bij KLM volgens of daar gaan werken in de toekomst.
Ik hoop dat ik snel iets van u hoor.

vriendelijke groetjes.

sihem

Geplaatst op 1 februari 2010

Heej Dais,

Nou het lijkt mij ook wel leuk om stewardess te worden. Maar ik heb een paar vraagjes....
Ik doe nu vmbo basis het laatste jaar maar welke opleiding moet ik nu dan gaan volgen want ik las op internet dat het nu nog niet uitmaakt wat ik ga doen maar dat ik wel hbo toerisme moet gaan doen.. Dus heb ik zowieso nog een lange weg te gaan..
En nog een vraagie ik las op internet hier en daar dat het salaris van een stewardess niet zo hoog is.. Wat verdien je ongeveer als stewardess beginner.
Ik hoop dat je me een beetje verder kan helpen

Liefs Sihem

yasmina

Geplaatst op 12 januari 2010

heey ik ken je eigenlijk niet maar ik heb een werkstuk over stewardessen maar ik kan nergens info vinden en later wil ik ook stewardess worden maar heb je mischien sites voor een werkstuk te maken over stewardessen?~groetjes yasmina

merve

Geplaatst op 7 december 2009

Hee Daisy,
ik heb een vraagje.. welke opleiding moet je doen om stewardess te worden,want ik wil namelijk ook stewardess worden MYN GROOTSTE DROOM. ik ben pas 13 maar ik onderzoek alles alleen ik heb niet kunnen vinden hoeveel talen je moet weten. Ik hoop dat ik nog antwoord van je krijg.
& veel succes.

St(r)ess

Geplaatst op 5 november 2009

Rabia

Geplaatst op 28 oktober 2009

Hoi Daisy,

Ik had een vraagje!!

Ik heb alle eisen wat ze vragen voor stewardess maar ben niet zo goedddd in Engels en vroeg me af wat ze allemaal vragen, en hoelang de solicitatie gesprek duurt..???

p.s leuke blog

Groetjes

Iana

Geplaatst op 24 oktober 2009

Hallo,
Ik heb paar vragen. Hoe lang duurt de opleiding voor een stewardess en hoe veel kost die opleiding?

Sieska

Geplaatst op 3 augustus 2009

Veel succes
Ik wil ook stewardess worden maar ik ben pas 11

MONIQUE FRANS

Geplaatst op 7 maart 2009

hoi ik ben een moeder van 5 kids en 34 jaar kun je dan nog de opleiding doen en zo ja waar en wat zijn de eisen heb zelf vmbo verzorging gedaan hoop iets van je te horen gr. monique uit heerlen

marjan

Geplaatst op 3 februari 2009

welke op leiding had je gehad ik heb toerisme gedaan.ben nu grond stuardes en moet as vrijdag mijn compententie test maken .ook via het zelfde bureau als jij maar ik was al door 3 deuren maar moet toch deze test doen afwachten maar .maar wat ging dat snel dan bij de blauwen had het met je werk ervaring te maken.wat had je dan gedaan hiervoor? ik hoor het wel vele gr van marjan

Tanja Vujicic

Geplaatst op 12 januari 2009

Hoi Daisy,

Mijn vraag is of het ook mogelijk is om In Duitsland te solliciteren want ik woon namelijk aan de duitse grens, ik wil ook heel graag stewardess worden maar woon veel te ver van schiphol af en het is onmogelijk om hieruit binnen 1 uur aanwezig te zijn op schiphol.

Ik heb de politieopleiding gedaan niveau 3 , heb dus niveau 3 diploma en weet niet of dit voldoende is.

het zou fijn zijn als je me terug zou mailen onder e-mail adres t.vujicic@hotmail.com

esther

Geplaatst op 17 september 2008

heej Daisy:D

Ik vind het echt een leuke weblog,...erg interessant!

Ikzelf ben nu 21 en zit in me 2e jaar voor toerisme, ik wil graag stewardess worden en bij de KLM komen(A)deze droom is al van kleins af aan!
Ik heb al een ander diploma niveau 3

MAar mijn vragen zijn:
1) Kan ik niet nu al solliciteren? en direct stoppen met me opleiding ik ben al bijna 22
2) Wat heb je naast engels nog meer nodig qua talen?
3) Kan ik niet bij de boeing 747 komen(daarop zou ik graag willen vliegen)
4) moet ik een cursus volgen?
5) waar kan ik kontakt mee opnemen voor een sollicitatie?
6)En hoe ging de sollicitatie? Wat vragen ze allemaal? wat moet je aan op een sollicitatie? en hoelang duurt een sollicitatie?

sorry voor de hoeveelheid vraagjes, maar ik wil zo graag werken bij de KLM...en als ik klaar ben met school ben ik bijna 25 dat vind ik zonde:( al me jaren verspilt....)

Wil je me anders mailen op essiej_86@hotmail.com

Iig heel erg bedankt voor de moeite Daisy.

Groetjes
Esther Korstanje


Ka

Margriet

Geplaatst op 14 augustus 2008

Hoi Daisy,

Leuk om je verhalen op je weblog te lezen! Ik wil zelf ook gaan proberen om een baan te krijgen als stewardess. Maar ik heb een vraag. Hoe was jou engels toen jij solliciteerde? Want ik kan goed gesprekken voeren in het engels maar vind dit toch wel spannend. Zou jij mij hierover een mailtje willen sturen?

Alvast bedankt

jack

Geplaatst op 11 maart 2008

Dais ,

Heb jij nog een voorbeeld van je solicistatiebrief
wil namelijk steward worden maar het is moeilik om een goede brief te maken

anne

Geplaatst op 26 september 2007

edmee

Geplaatst op 21 september 2007

Sjat, Ik gun het je van harte!! dikke PoenJouw reisweblog?

.shareyourstory.nl

Wat is jouw allerbeste foto? Deel hem nu op MyBestShot.com

Mijn reizen

In mijn vrije tijd de wereld rond

Vakantie Tips

Stewardess worden: de selectie-procedure!

Nederland

20-09-07 : Selectieprocedure

Nederland

26-09-07 : 2e sollicitatiegesprek

Nederland

01-10-07 : I'm blue dabedee dabedaaaa!

Nederland

08-10-07 : Uniform passen!

Nederland

09-10-07 : Medische keuring!

Nederland

24-10-07 : Mijn geduld stelt me op de proef

Nederland

06-11-07 : Veiligheidsonderzoek in volle gang...!

Nederland

22-11-07 : Eindelijk, ik ben geen gevaar!!

Nederland

29-11-07 : Ik ben ingedeeld voor de Ini van 24 januari...!

Nederland

17-12-07 : Hoe de dagen tijdens de Ini eruit zullen zien....

Nederland

26-12-07 : Laatste daagjes werken...

Nederland

02-01-08 : Een vliegende start in 2008!

Nederland

08-01-08 : Met de neus in de boeken....

Nederland

19-01-08 : De spanning stijgt....

De Initial

Vliegend door Europa 2008 - 2014

Mailinglist

Houd me op de hoogte van daisy's nieuwe berichten!


Geef daisy meer ruimte!

Fotoruimte Het ideale cadeau voor de reiziger: meer ruimte voor foto's! Al vanaf € 9,95! Geef daisy extra ruimte!

Hoe druk is het?

Er zijn bezoekers online.
Vandaag zijn mensen geweest.